flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкриття пам'ятної дошки

08 грудня 2023, 15:27

У ТЕРИТОРІАЛЬНОМУ УПРАВЛІННІ СЛУЖБИ СУДОВОЇ ОХОРОНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНУ ДОШКУ 41-РІЧНОМУ БІЙЦЮ, ЯКИЙ ЗАГИНУВ, БОРОНЯЧИ УКРАЇНУ

Судовий охоронець, у березні цього року, поліг у бою на Донеччині.

Андрій Колесников був контролером I категорії територіального управління Служби судової охорони у Харківській області з 2019 року. Раніше входив до складу батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Харків- 1», після реорганізації — до батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Харків», частина якого, проводила контрдиверсійну боротьбу в Маріуполі та Мар’їнці Донецької області. З початком повномасштабного вторгнення харків’янин став на захист України у складі харківської 127-мої окремої бригади Сил територіальної оборони.

Андрій Колесников загинув 23 березня 2023 року під Бахмутом від поранення несумісного з життям.

 

 

  

 «Всі ці жертви не марні. Я пишаюсь Андрієм, бо він був мужнім та справжнім воїном. Він дуже схожий на мого тата, — розповів дядько загиблого судового охоронця Павло Федоров. — Він з 2014 пішов боровся за нашу з вами країну, він пройшов важкий шлях воїна. Мені дуже важко говорити про це в минулому часі. Загалом я вдячний, що ви пам’ятаєте нашого Андрія».

Хвилиною мовчання судові охоронці, родичі загиблого та гості вшанували пам’ять українських воїнів, які віддали свої життя у боротьбі з російськими загарбниками та поклали квіти.

 

«Сьогодні, ми вшановуємо не тільки загиблого нашого співробітника й колегу, а й всіх українських захисників, що віддали своє життя за нашу країну. Наш обов’язок пам’ятати, що вони боролись за майбутнє наших дітей та онуків аби вони жили у вільній державі, — зазначив начальник територіального управління Служби судової охорони у Харківській області Андрій Марущенко.

 

«Ти – у думках мільйонів українців, Ти не один – з тобою земляки! Повік не пануватимуть чужинці, На цій землі, що з Божої руки!» — зазначено на скорботній дошці.