flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Територіальному управлінню Служби судової охорони у Харківській області - 4 роки!

21 серпня 2023, 15:05

Відлік історії територіального управління Служби судової охорони у Харківській області розпочався 20 серпня 2019 року. Тоді був підписаний наказ Голови Служби судової охорони Валерія Бондаря про створення територіального підрозділу у Харкові, який очолив полковник Служби судової охорони Андрій Марущенко.

З того часу розпочався кропіткий процес розбудови: підбір особового складу та взяття під охорону судових установ Харківщини, підтримання громадського порядку в судах, запобігання проявам неповаги до суду та їх припинення, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників апарату суду.

За цей час взято під охорону 34 судові установи, де здійснюється цілодобове та пів добове несення служби. Співробітники Служби судової охорони продовжили несення служби у посиленому варіанті з повномасштабним вторгненням російських окупаційних сил на територію України, не дивлячись на те, що частина Харківської області стала зоною бойових дій. Судові охоронці стали щитом для системи правосуддя, допомагали евакуйовувати суди, що змінювали свою територіальну підсудність до більш безпечних регіонів, надавали цілодобову охорону суддям та членам їхніх сімей. Нині співробітники ТУ у складі ЗСУ боронять Україну від російської навали.

За чотири роки не допустили до пронесення понад 700 тисяч предметів, що несуть загрозу для оточуючих. Забезпечили охорону та громадський порядок понад 300 судових засідань, що мали резонансний характер та допустили до будівель правосуддя близько 1,5 мільйона відвідувачів на понад 700 тисяч судових засідань.

Судові охоронці Харківщини брали активну участь у суспільному житті країни: озеленювали Харків, піклувалися про дітей-сиріт, були активними учасниками Всеукраїнських спортивних змагань, підтримували мешканців Херсонщини, які постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС, здали понад 70 літрів та плазми крові пораненим та постраждалим тощо.

Ми щодня заступаємо на службу, аби кожен учасник судового процесу відчував себе у безпеці. Ми відкриті й завжди готові на співпрацю щодо розбудови демократичних засад українського суспільства.