flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Королівська гра»: судові охоронці Харківщини визначали кращого шахіста

11 серпня 2023, 14:25

Сьогодні, 10 серпня, відбувся шаховий турнір до Дня Незалежності України та 4-ї річниці створення територіального управління Служби судової охорони у Харківській області.

Шахісти територіального управління є аматорами. Проте їм вдалося фактично з перших хвилин турніру заінтригувати не лише суперників, а й вболівальників. Загалом було зіграно 9 шахових партій.

«Моя любов до «королівської гри», — зізнається контролер ІІ категорії ІІІ підрозділу охорони рядовий Служби судової охорони Олександр Амелін, — виникла ще у шкільні роки й триває усе життя. Це і втіха, і розрада. Мистецтво та спортивний інтерес, що злилися воєдино».

Виснажливий процес взяття фігури, терпіння, етюди та імпровізації, вміння продумувати ходи наперед та випереджати думку опонента. Кожен наступний крок гравця на шахівниці віщував або поразку, або перемогу.

«Вдало вибрана партія — 99% перемоги. Звісно потрібна ще й трохи везіння. Загалом шахи вчать людину мислити та прораховувати кожен крок. «Шах і мат» можна легко отримати, якщо недооцінити суперника, і тоді зійдуть нанівець всі твої комбінації», — поділився своїми роздумами начальник відділу організації охорони та підтримання громадського порядку полковник Служби Володимир Швидкий.

Шахи — це не лише реалізація амбіцій здобути першість. Це — дисципліна, що розвиває розумові здібності. Це — гра, яка, практично, не має вікових та фізичних обмежень. Її перевага — концентрація, критичне та абстрактне мислення, розв'язання кризових ситуацій, розпізнавання образів, стратегічне планування, творчість, аналіз, синтез та оцінка, є важливими для підтримки роботи мозку.

Судові охоронці, які люблять грати у шахи, запевняють, що такі вправи для мозку дуже корисні для їхньої професійної діяльності, адже розвивають здатність передбачити розвиток негативних подій та запобігти їм, щоб не допустити порушення громадського порядку у суді.

За результатами гри кращим шахістом територіального управління став контролер ІІ категорії ІІІ підрозділу охорони рядовий Служби судової охорони Олександр Амелін. Друге місце зайняв начальник відділу організації охорони та підтримання громадського порядку підполковник Служби Володимир Швидкий, третє посів командир ІІІ підрозділу охорони майор Служби Володимир Сергієнко.

Колектив територіального управління Служби судової охорони у Харківській області вітає переможців і бажає їм нових вдалих виступів та переможних партій.