flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЯК РОЗПОЧАВСЯ 2024 РІК ДЛЯ СУДОВИХ ОХОРОНЦІВ ХАРКОВА

02 лютого 2024, 11:20

3 602 НЕДОПУЩЕНИХ ДО ПРОНЕСЕННЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ ТА МАСОВІ МІНУВАННЯ. ЯК РОЗПОЧАВСЯ 2024 РІК ДЛЯ СУДОВИХ ОХОРОНЦІВ ХАРКОВА

 

З початку року до судових установ Харкова та Харківської області надійшло 14 повідомлень про мінування. Крім того, судовими охоронцями Харківщини було не допущено 3 602 одиниці небезпечних предметів для життя людей.

 

На електронні адреси судів надходили листи з текстом про мінування. Після огляду слідчо-оперативними групами приміщень та прилеглих територій, судові установи продовжили роботу у штатному режимі. Вибухових та небезпечних предметів виявлено не було.

 

Крім того, під час поверхневої перевірки громадян, які приходили до судових установ було виявлено: вогнепальна зброя – 111 одиниць, пристрої для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями – 90 од., патрони, у тому числі й споряджені гумовими кулями – 2 382 од., ножі – 535 од., ножиці, викрутки або аналогічні загострені предмети – 100 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії – 373 од., електрошокові пристрої – 11 од.

 

Лідерами серед виявленої вогнепальної зброї у відвідувачів стали: Харківський апеляційний суд – 23 од., Ленінський районний суд – 14 од., Київський районний суд – 13 од. Серед судових установ області – Балаклійський районний суд – 7 од., Зміївський районний суд – 5 од. тощо. Пристрої для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями виявили у: Київський районний суд – 24 од., Дзержинський районний суд – 10 од. Також було не допущено 96 од. ножів, у тому числі кухонні, складні, сувенірні у Київському районному суді, 46 од. – у Жовтневому районному суді та 45 од. – Московському районному суді.

Співробітники Служби судової охорони вкотре нагадують харків’янам та відвідувачам міста, що не варто брати із собою до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. У кожній судовій установі є спеціальні шафки для зберігання речей, де кожен відвідувач добровільно може залишити свої речі.

 

Шановні відвідувачі судових установ, будьте свідомими громадянами та не наражайте на небезпеку себе та навколишніх!

 

Пресслужба

Територіального управління Служби судової охорони

у Харківській області